• Skolprojektet Virtue på väg ut i Europa

[2014-08-19] Den 20 augusti lämnar Öckerö seglande gymnasieskola och skolskeppet Gunilla sin hemmahamn - med en skolklass ombord ¿och seglar till flera utländska hamnar, bland annat till Barcelona och Palma de Mallorca i Spanien. Med på resan finns två specialutformade Virtuerack, som är fastsatta på skrovet under vattenlinjen.

• Prövar livet som forskare

[2014-08-14] Under fem dagar provar de på livet som forskare. Gymnasielever från hela landet har samlats på Tjärnö utanför Strömstad för att delta i det naturvetenskapliga forskarlägret Summer Science Camp.

• Algolja som biobränsle ett framtida drivmedel

[2014-07-10] Samarbete gav vinst i Sveriges största tävling för den som vill utveckla sin affärsidé och starta företag. Forskare vid Göteborgs universitet har nu tillsammans med affärsutvecklare från Chalmers framställt en algolja som kan användas som biobränsle.

• Krabbor från Asien hot mot västkusten

[2014-07-02] Forskarna misstänker att två invasiva asiatiska krabbarter kan ha invaderat svenska vatten. Det är den asiatiska blåskrabban och penselkrabban.

• 26 sommarforskare på Lovéncentret Tjärnö

[2014-06-25] Årets Sommarforskare gick av stapeln under sommarlovets första dagar. Under två läger forskade 26 ungdomar på saker de observerat i fält eller på labb vid Lovéncentret Tjärnö.