• Massdöd bland djur kan undersökas med ny metod

[2014-04-16] En ny metod har utvecklats för att förstå orsakerna till händelser när stora mängder djur dör samtidigt. Metoden har utvecklats av en internationell forskargrupp där forskare från Göteborgs universitet deltagit.

• Storsatsning på vattenbruksforskning på västkusten

[2014-04-14] Det blev storslam för vattenbruksforskningen inom Göteborgs universitet när Forskningsrådet Formas, Mistra och Lantmännens Forskningsstiftelse delade ut medel för forskning om hållbara produktionssystem. Sammanlagt närmare 32 miljoner kronor gick till tvärvetenskapliga projekt inom universitetet. - Fantastiskt roligt för Göteborgs universitet och för västkusten, säger professor Kristina Snuttan Sundell, ordförande för Vattenbrukscentrum Väst (VBCV).

• Projektet SalmoInvade studerar sportfiskets effekter på laxfisk

[2014-04-14] I samarbete med sportfiskarna ska nu en internationell grupp med forskare studera hur invaderande fiskarter påverkar lokala fiskbestånd. - Vi ska bland annat undersöka om sportfisket kan fungera som ett skydd för lokala bestånd av lax och öring, säger projektets koordinator Jörgen Johnsson, professor vid institutionen för biologi och miljövetenskap, Göteborgs universitet.

• Albin Gräns om FRESH-projektet i Vetandets värld

[2014-04-09] Albin Gräns, forskare vid institutionen för biologi och miljövetenskaper, medverkade i Vetandets värld i Sveriges Radio och pratade om FRESH-projektet.

• Göteborgsforskare huvudförfattare i ny rapport från klimatpanelen

[2014-03-31] FN:s vetenskapliga klimatpanel, IPCC, presenterar i dagarna en ny delrapport om klimatförändringarna. Det är den andra av tre delrapporter. En av huvudförfattarna är Ulf Molau, professor på institutionen för biologi och miljövetenskap vid Göteborgs universitet.