• Stort behov av marin förståelse i fokus på internationell konferens

[2014-09-25] Globala miljöförändringars påverkan på livsnödvändigt fiske och vattenbruk ställer ökade krav på kunskaper om havets påverkan på människor och människors påverkan på havet. Det är temat för en internationell konferens vid Göteborgs universitet i början av oktober som samlar marina forskare, museiutbildare och lärare.

• Amerikansk krabba i svenska vatten

[2014-09-25] En vitfingrad brackvattenskrabba, som är en amerikansk invasionsart, har påträffats söder om Oxelösund.

• Kom i form snabbt, ett vinnande koncept även i haven

[2014-09-25] Tiden det tar att anpassa sig till nya förhållanden kan vara avgörande för hur olika arter kommer att klara sig i framtiden. Det visar en ny studie av forskare från Göteborgs universitet.

• Är president för andra gången i internationell forskningstävling

[2014-09-10] Fyra frågor till biologen Henrik Aronsson som för andra året i rad ska vara president i tävlingen European Union Contest for Young Scientists, EUCYS, en tävling där ungdomar från skilda länder tävlar med forskningsprojekt i olika discipliner. I år går tävlingen i Warszawa den 19-24 september.