• Prao-elever lär mer om klimatförändringar

[2014-10-01] När elever från årskurs 9 börjar sin praovecka hos forskare på Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet är det studier om trädringar och klimatförändringar som inleder veckan.

• Stort behov av marin förståelse i fokus på internationell konferens

[2014-09-25] Globala miljöförändringars påverkan på livsnödvändigt fiske och vattenbruk ställer ökade krav på kunskaper om havets påverkan på människor och människors påverkan på havet. Det är temat för en internationell konferens vid Göteborgs universitet i början av oktober som samlar marina forskare, museiutbildare och lärare.

• Kom i form snabbt, ett vinnande koncept även i haven

[2014-09-25] Tiden det tar att anpassa sig till nya förhållanden kan vara avgörande för hur olika arter kommer att klara sig i framtiden. Det visar en ny studie av forskare från Göteborgs universitet.

• Amerikansk krabba i svenska vatten

[2014-09-25] En vitfingrad brackvattenskrabba, som är en amerikansk invasionsart, har påträffats söder om Oxelösund.