• Algolja som biobränsle ett framtida drivmedel

[2014-07-10] Samarbete gav vinst i Sveriges största tävling för den som vill utveckla sin affärsidé och starta företag. Forskare vid Göteborgs universitet har nu tillsammans med affärsutvecklare från Chalmers framställt en algolja som kan användas som biobränsle.

• Krabbor från Asien hot mot västkusten

[2014-07-02] Forskarna misstänker att två invasiva asiatiska krabbarter kan ha invaderat svenska vatten. Det är den asiatiska blåskrabban och penselkrabban.

• 26 sommarforskare på Lovéncentret Tjärnö

[2014-06-25] Årets Sommarforskare gick av stapeln under sommarlovets första dagar. Under två läger forskade 26 ungdomar på saker de observerat i fält eller på labb vid Lovéncentret Tjärnö.

• Seglande skola på forskarturné i Europa

[2014-06-17] Elever från Öckerö seglande gymnasieskola kommer i höst att åka ut med skolfartyget t/s Gunilla på en hamnturné i Europa för att påvisa biologisk mångfald. Resan görs i samarbete med skolprojektet Virtue.

• Ökat stöd till Linnécentrum för marin evolutionsbiologi

[2014-06-16] Linnécentrum för marin evolutionsbiologi, CeMEB, vid Göteborgs universitet är en av de två Linnémiljöer som bedöms ha utmärkt sig särskilt väl i Vetenskapsrådet och Formas halvtidsutvärdering och får därför bidragsbeloppet höjt med tio procent.